Etiket: Mersin Büyükşehir Belediyesi

  • Mersin Büyükşehir’den Çiftçiye ve Hayvancıya Büyük Destek: Zeytin Fidanı ve Mısır Yem Dağıtımı

    Mersin Büyükşehir’den Çiftçiye ve Hayvancıya Büyük Destek: Zeytin Fidanı ve Mısır Yem Dağıtımı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’de 115 çiftçiye 3.360 zeytin fidanı, 80 hayvancıya ise 56 ton mısır yem desteği sunarak üretimi destekliyor.

    Mersin Büyükşehir Üreticiye Can Suyu Oluyor

    Üreticilerin artan maliyetlerle mücadele ettiği bir dönemde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu destekler yüzleri güldürmeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Erdemli ilçesinde düzenlenen etkinlikte 115 üreticiye toplam 3.360 zeytin fidanı ve 80 hayvancıya 56 ton mısır flake yem desteği sağladı.

    Zeytin Fidanı ve Yem Desteği Üreticiyi Sevindirdi

    Zeytin fidanı dağıtımı, bölgenin tarımsal potansiyelini değerlendirme amacıyla yapılırken, mısır yem desteği ise hayvancıların girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefledi. Proje, Erdemli Koordinasyon Müdürlüğü sahasında düzenlenen törende üreticilere teslim edildi.

    Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, projelerin bölgeye özgü ihtiyaçlara göre tasarlandığını vurgulayarak, “Üreticilerimizin taleplerini dikkate alarak hem bitkisel hem hayvansal üretime uygun destekler sunuyoruz” dedi.

    195 Üretici Büyükşehir’in Yanında

    Proje kapsamında:

    • 115 üreticiye toplam 3.360 adet Gemlik zeytin fidanı,
    • 80 hayvancıya 56 ton mısır flake yem desteği sağlandı.

    Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise bu desteklerin üreticilere büyük katkı sağladığını belirterek, “Vahap Başkanımız her zaman üreticinin yanında” dedi.

    Üreticilerden Desteklere Teşekkür

    Zeytin fidanı alan üreticilerden Halil Altuner, “Zeytin, geleceğe en iyi yatırımdır. Tarlama dikeceğim, çok memnunum” derken, yem desteğinden faydalanan Süleyman Ateşoğlu ise, “Bu destekler maliyetlerimizi düşürüp bize nefes aldırıyor” diye konuştu.

    Çiftçi Fatma Koç ise projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Vahap Başkan her alanda çiftçilere destek veriyor. Bu yıl zeytin projesine katıldık, çok memnunuz” dedi.

    Mersin Büyükşehir’in Tarımsal Destekleri Artarak Sürecek

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiyi destekleyen projeleriyle hem tarımsal üretime hem de kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Başkan Vahap Seçer’in liderliğinde, bölge halkının tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sürdürebilmeleri için yeni projeler yolda.

    Bu desteklerin sürdürülebilir kalkınmaya etkisi ise üreticiler tarafından şimdiden takdirle karşılanıyor.

  • Başkan Seçer: Memleketimize hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesi çok seviyoruz

    Başkan Seçer: Memleketimize hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesi çok seviyoruz

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, “Çok Çalıştık Şimdi Eğlence Zamanı” sloganıyla düzenlenen piknik etkinliğinde belediye ve MESKİ Genel Müdürlüğü personeli ile aileleri bir araya geldi.

    Silifke Çamdüzü Şehitlik Tabiat Parkı’nda düzenlenen piknik programına, Seçer çiftinin yanı sıra muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile daire başkanları da katıldı. Piknik programı Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Mut, Gülnar ve Erdemli’deki Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü personelinin kaynaşması amacıyla düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, ‘Büyük ailem’ olarak addettiği büyükşehir belediyesi ve MESKİ personeli ile görevde olduğu 4,5 yıllık süre içerisinde çok önemli ve değerli birçok çalışmaya imza atmanın haklı gurur ve onurunu yaşadığını söyledi. Günümüzde zamanın çok kıymetli olduğunu ve boşa geçen zamanın o toplum için felakete bir adım daha yaklaşmak anlamına geldiğini söyleyen Seçer, “Çalışmak zorundayız. Ülke olarak, millet olarak çalışmak zorundayız. Dünyada rekabet artık çok zorlu. Akılla, fikirle, ilimle, bilimle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ dediği gibi ilimin peşinden giderek Türkiye’mizi dünyada daha saygın bir ülke haline getirmek için çalışmalıyız ve çalışıyoruz da” dedi.

    “Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık”

    Seçilmişlerin, vatandaşların emanet oyları ile makama geldiklerini hatırlatan Seçer, bir siyasetçinin bu bilinç ve anlayış ile hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Seçer, “Değerli bir siyasetçiye yakışan halktan aldığı bu güvene ihanet etmemektir, halkına hizmet etmektir. Halkının cebinden alınan kaynakları doğru bir şekilde tekrar halkına hizmet olarak götürmektir. İyi bir siyasetçinin, doğru bir siyasetçinin yapması gereken budur. Göreve geldiğimiz günden bu yana hep şiarımız oldu. Mersin halkı bize destek verdi. Bizde hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdük. Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık. Mersin Büyükşehir Belediyesinin emektarlarının hizmetlerini yaparken asla ve kat’a ayrımcılık yapmadığımı muhtarlarımızda biliyor. İhtiyacı olan herkese hizmeti getirdik. Fakirin, fukaranın, mağdurun yanında olduk. Çiftçinin, üreticinin, alın teri dökenin, halkın yanında olduk. Gerçekten bu vatanı, milletini seven, zamanı geldiğinde kınalı kuzusunu askere götüren halkımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin 11 bin insanın emek verdiği büyük bir aile olduğunun altını çizen Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en saygın belediyelerinden, Mersin ise Türkiye’nin en saygın şehirlerinden birisidir. Doğasıyla, tarihiyle, insan zenginliğiyle sadece Türkiye’nin değil bölgenin ve dünyanın saygı duyduğu bir şehir haline geliyor burası. 4,5 yıllık görev süremiz içerisinde pandemi, ekonomik kriz, deprem, siyasi gerginlikler, seçim atmosferi ve onun yansımaları gibi olumsuzluklar oldu. Ama doğru direk yıkılmadı, evelallah yıkılmazda” ifadelerini kullandı.

    Yaşanılan tüm olumsuzluklarda ‘önce insan’ diyerek hizmet üretmeye devam ettiklerini aktaran Seçer, “Pandemide evinden çıkamayan vatandaşımızın evine yemeğini götürdük. Çocuğunun mamasını, sütünü, ilacını götürdük. ‘Önce insan’ dedik. ‘Yol yapımını, kanalizasyon yapımını bir yana bırakalım, elimizdeki kaynakları şu anda insanlarımız yaşasın diye harcayalım’ dedik ve böyle yaptık. Türkiye’de de tarih yazdık. Sosyal belediyeciliğin adını Mersin olarak yazdık Türkiye’ye. Bunu tüm Türkiye duydu. Depremde sizlerin sayesinde orada ki kardeşlerimize, vatandaşlarımıza bir tas çorba götürdük, bir kova suyu ulaştırdık. Bu sizlerin sayesinde, bu büyük ailenin sayesinde, memlekete emek eden sizlerin sayesinde oldu. Hepinizin eline yüreğine sağlık” şeklinde konuştu.

    “Ailemden önce Mersin’i, sağlığımdan önce insanların mutluluğunu düşündüm”

    Yaklaşık 5 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere vicdanı rahat, alnı açık, başı dik bir aday olarak gireceğine dikkat çeken Seçer, “Sizleri seviyoruz. Memleketimize hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesi çok seviyoruz. Görev süremiz bitiyor. Yaklaşık 5 ay sonra sandık başına gidilecek. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu süreç içerisinde başkanınız olarak birikimim, inançlarım, dünya görüşüm doğrultusunda en iyisini yapmaya gayret ettim. Ailemden önce Mersin’i, sağlığımdan önce insanların mutluluğunu düşündüm. Bugüne kadar kendi cebimdeki parayı belediyenin parası kadar koruyamadım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirmemek için, onların parasını, kaynakları, bize aktarılan vergileri korumaya çalıştım. İsraf etmeden en kaliteli şekilde Mersinimize hizmet için kullandık. Değerli ve güzel işler yaptık” dedi.

    Başkan Seçer’e konuşmasının ardından personel tarafından doğum günü dolayısıyla da sahnede pasta sürprizi yapıldı. Piknik programında şişme oyun alanları, Dj performansı, çocuklar için geleneksel oyunlar ve drama atölyeleri, yetişkinler için geleneksel oyunlar yer alırken, ‘Bozuk Akorlar’ konseri ve yerel sanatçı konseri gerçekleştirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Arsa, Adliye Ek Bina Yapımı İçin Ücretsiz Tahsis Edildi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Arsa, Adliye Ek Bina Yapımı İçin Ücretsiz Tahsis Edildi

     

    Mersin Adliyesi otoparkı olarak kullanılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12.000 m2’ lik arsanın, adliye ek hizmet binası yapımı için Adalet Bakanlığı’na ücretsiz tahsis edilmesi kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti.

    Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret eden Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, “Tahsis kararı ile kentimize ve meslektaşlarımıza ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladınız” dedi.

    ÖZDEMİR; “TAHSİS KARARI İLE KENTİMİZE VE AVUKATLARA EKONOMİK KATKI SAĞLADINIZ”

    Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve yönetimi, Mersin Adalet Sarayı yanında bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsanın, adliye ek bina yapımı için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz olarak tahsis edilmesine ilişkin alınan Meclis kararı sebebiyle Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek teşekkür etti.

    Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir konuşmasında, Baro yönetimine geldiklerinde mevcut adliyenin kullanım açısından yetersiz kaldığını ve yeni bir adliye sorununun baş gösterdiğini tespit ettiklerini belirterek, “Sizinle yapmış olduğumuz görüşmelerde, Mersin Adliyesi yanındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsanın, adliye ek hizmet binası inşası için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz tahsisi konusunda ilk andan itibaren Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortaklaşa bir süreç yürüterek çok büyük destek verdiniz. Tahsis kararı ile adliye binasının ve meslektaşlarımızın bürolarının işlevsiz kalmasını engellediğiniz gibi, kentimize ve meslektaşlarımıza ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladınız. Baromuza göstermiş olduğunuz yakınlıktan ve sorunlarımızın çözümüne göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    SEÇER; “YARGILAMA FAALİYETLERİ DAHA İYİ KOŞULLARDA GERÇEKLEŞECEK”

    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında, “Mevcut Mersin Adliyesi yeni bir bina sayılır. Ancak hacmine, kapasitesine baktığınız zaman, Mersin’in ihtiyaç duyduğu adliye binası kapasitesinin altında. Sizin ve Sayın Başsavcının bu konudaki bilgilendirme ve işbirliği talebi neticesinde, adliye binasının yanındaki arsamızın adliye yapımı için Adalet Bakanlığı’ na ücretsiz olarak tahsisine karar verdik. Bir başka yere yeni bir bina yapılarak, bir sürü para harcayarak, yeni bir masraf çıkartarak böyle bir yatırıma gerek duymayalım diye bu çalışmayı yaptık. İyi de olduğunu düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de yaptığı katkıyla, aldığı kararla bunu gerçekleştirmiş durumdayız. Şehrimize ve adalet teşkilatımıza hayırlı olsun.

    Bundan sonraki süreçte süratle oraya inşaatın yapılması aşaması var. Yargılama faaliyetlerinin daha iyi fiziki koşullarda gerçekleşmesi hem hukuk camiasının, hem de vatandaşın yararına bir çalışma olacaktır” ifadesini kullandı.

     

  • MSK’dan Müthiş Başlangıç

    MSK’dan Müthiş Başlangıç

    Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi sezona fırtına gibi başladı .
    Bu sezon takımı baştan aşağıya yenileyen ve Başantrenor Semih Soğuksu ile yoluna devam eden Carettalar ligin iki karşılaşmasında ortaya koyduğu oyun temposu ve kadro kalitesi ile şampiyonluk için umut verdi. Sezonun ilk karşılaşmasında kendi sahasinda Ankaragücü’nü misafir eden Carettalar bu maçı 109-87 galip bitirerek hem lige hazır olduğunu kanıtladı , hem de rakiplerine gözdağı verdi.Haftasonu sezonun ilk deplasman maçına çıkan temsilcimiz güçlü rakibi Konyaspor’u da dize getirmeyi başardı Maçı deplasmanda olmasına rağmen dört periyotta da domine eden Carettalar sahadan 72-95 galip ayrılarak ligin zirvesine yerleşti.

    Yeni transferler tam not aldı.

    Geçtiğimiz sezon playoflarda şampiyonluk şansını kaybeden MSK bu sezon işi sıkı tutuyor. Sezona mütevazı bir bütçeyle girmesine rağmen önemli isimleri kadrosuna katan Carettalar ilk iki haftada spor otoritelerinden ve taraftarlardan tam not aldı. Bu sezon takımı baştan aşağıya yenileyen MSK da Garrett Timothy Sim iki maçta 45 sayıya ulaşarak ne kadar doğru bir transfer olduğunu da kanıtlamış oldu . Sim dışında Türk oyuncular Gökhan Yazıcıoğlu, Hazer Avcı, Alp Karahan ve Yiğitcan Turna da skoru etkileyen bir performans sergileyerek ön plana çıktı.
    Takıma çok kısa bir süre önce katılan dev pivot Ziga Dimec ise Konya maçında 19 dakika sahada kalarak 9 sayıya imza attı ve lige iyi bir başlangıç yapmış oldu.

    Soğuksu ” Mersin’in gururu olacağız “

    Sezona kayıpsız başlayan MSK’nın Başantrenorü Semih Soğuksu alınan galibiyetlerden oldukça memnun. Sezon öncesi İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Soğuksu , ” Bir kulübün başarısı aile olabilmekle başlar. Biz yönetimimiz, teknik heyetimiz ve sporcularımızla bir aile atmosferinde çalışıyoruz. Sporcularımızın hem kente hemde birbirine kısa sürede kaynaşması salona her iki maçta da yansıdı. Özellikle Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in bizlerle
    olan diplomasisi ve yakınlığı , karşılaşmalarda bizleri yalnız bırakmaması bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı. Geçtiğimiz sezonda benzer bir atmosferde olmamıza rağmen son düzlükte yaşadığınız şanssızlıklar, hatalar bizleri hedefimizden alıkoydu. Fakat bu sezon yenilenmiş kadromuz ile farklı bir hava yakalayıp hakettiğimiz şampiyonluğa ulaşmayı istiyoruz.Her iki maç gösterdi ki bunu başaracak güç ve vizyondayiz.Eksiklerimizi giderdikten ve transferlerimiz tam anlamıyla takım uyumunu yakaladıktan sonra taraftarlarımıza seyrine doyum olmayacak bir takım izleteceğiz, Mersin’in gururu olacağız” dedi .

    Başkan Üstündağ “Şampiyonluğun en büyük adayıyız”

    MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ da takımın almış olduğu iki galibiyetle lige iyi bir başlangıç yaptığını ve camiayı mutlu ettiklerini söyledi. Üstündağ, ” Geçtiğimiz sezon play-off’larda kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sezon yakalamak istiyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’in bize sunduğu imkanlar çerçevesinde çok iyi bir kadro oluşturduk. İsabetli transferler yaptık. Adeta bir kolej havasında bir takım oluşturduk. En az idari ve teknik hatayla süreci yönettiğimiz takdirde bu sezon bu ligin en iddialı şampiyonluk adayıyız. Bu kentin basketbol kültürüne çok şey kattığımizi düşünüyorum. Katamadığımız tek şey yani tek eksiğimiz kupamız. Onu da bu sezon müzemize götüreceğiz. ” şeklinde konuştu.

    Kay: MHA

  • Doğa Dostu Büyükşehir’den Doğa Dostu Etkinlik

    Doğa Dostu Büyükşehir’den Doğa Dostu Etkinlik

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında, çevrenin temiz tutulması ve önemi hakkında farkındalık yaratmak için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir tarafından, Mersinli gönüllülerle birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre Haftası kapsamında, gönüllülerin katılımıyla birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda Yenişehir ilçesinde bulunan Hilton Oteli sahilinde gerçekleşen etkinliğe, bisiklet dernek ve toplulukları ile çok sayıda gönüllü katıldı. Ellerinde çöp poşetleri ile sahil boyunca çöpleri toplayan çevre gönüllüleri, ‘Çevremizi Temiz Tutalım’ mesajı verdi.

    Kaya: “Bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz”
    Bisikletli kadınlar ve erkeklerle birlikte Çevre Haftası kapsamında çevre temizliği çalışması yürüttüklerini ve katılım oranının gayet yüksek olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Sosyolog Başak Kaya, “Mersin hepimizin şehri ve bu şehri korumak hepimizin sorumluluğunda. Bisikletli kadınlar da bu konuda duyarlılıklarını göstererek, böyle bir organizasyon içinde yer almak istediler. Bizler de bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

    Boyraz: “Farkındalık yaratmak için kumsalı temizlemeye geldik”
    Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Denetimci olarak görev yapan Özcan Boyraz ise, Çevre Haftası kapsamında karbon ayak izini azaltmak için temizlik etkinliği gerçekleştirdiklerini aktararak, “Bisikletli STK’ları davet ettik, onlar da iştirak etti. Beraber bir farkındalık yaratmak için, Hilton’un arkasında kalan kumsalı temizlemeye geldik. Bisikletleri kullanmamızdaki amaç, karbon salınımını minimuma indirmek. Bu kapsamda da mümkün olduğunca, belediye olarak bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

    Erol: “Etkinlik çok güzel, keşke her zaman olsa”
    Temizlik etkinliğine katılan Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu’ndan Cennet Erol, Büyükşehir tarafından yapılan farkındalık etkinliğine katıldığı için çok mutlu olduğunu vurguladı. Erol, “İnsanlar çöpü yere atmasalar, bu kadar temizliğe ihtiyaç kalmaz. Yapacak bir şey yok. Biz de onlara örnek olmak için temizlik yapıyoruz. Etkinlik çok güzel, her yer tertemiz olsa keşke” ifadelerini kullandı.

    Minker: “Herkes çevreye çöp atmasa böyle olmaz”
    Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu’ndan Tülin Minker ise, çevreye katkı sunabilmek için etkinliğe katıldığını söyledi. Büyükşehir’in çevre bilinci oluşturan etkinliklerini çok beğendiğini belirten Minker, “Hem bisikletli kadınlara destek olması, hem de çevre konusunda duyarlı olması çok güzel” dedi. Çevre Haftası ile ilgili mesajını da paylaşan Minker, “Herkes çevreye çöp atmasa böyle olmaz. Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırakacaksın” diye konuştu.

    Bilen: “Dünyaya dostluk yapalım, temiz bir çevre bırakalım”
    Etkinliğe katılan gönüllülerden Çiğdem Bilen de, “Doğa dostu olarak ülkeye ve dünyaya dostluk yapalım, temiz bir çevre bırakalım. Nasıl görmek istiyorsak o şekilde bırakmanın çok doğru olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çevre konusundaki duyarlılığını çok takdir ettiğini de vurgulayan Bilen, “İyi bir belediye başkanı, çevreci ve verimli. Her açıdan çok memnunuz kendisinden. Daima halkın yanında. Özellikle biz kadınları çok desteklediğini görüyorum. Onlar desteledikçe, biz de birlikte hareket ediyoruz” dedi.

    Birke: “Çevreyi çok seviyoruz”
    Bisikopat Kadınlar’dan Zeynep Birke ise, “Çevreyi çok seviyoruz. Bisiklet sürmeyi çok seviyoruz. Doğayı temiz tutmayı çok seviyoruz. Bugün o yüzden geldik buraya. Sahildeki çöpleri temizliyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükşehir’in etkinliklerini değerlendiren Birke, “Çok beğeniyorum. Etkinliklerden etkinliklere koşturuyorum, yetişemiyorum. Çok faydalı buluyorum, devamını istiyorum” diye konuştu.

    Temizlik etkinliğinin ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Etkinlik ve Gösteri Merkezi’ne geçen bisikletli kadınlar ve gönüllüler, burada kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinlik, ‘Bisikletli Kadınlar Durağı’ önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.